Glavna jela

Tjestenina sa mozzarellom i piletinom



SASTOJCI:
2 velike kašike maslinovog ulja
oko 500kg pilećih fileta
2 česmice bijelog luka
soli i bibera po želji
1/2 čaše vode
slatke paprike po želji
malo peršina
250gr mozzarelle
1 sos bolognese
500gr tjestenine
1/2 male kašike šećera
malo sušenog bosiljka
NAČIN PRIPREME:
  1. Staviti tjesteninu da se kuha, koliko piše na kutiji.
  2. Na laganoj vatri stavite tavu neka se grije. Kada se ugrije dodati ulje te nasjeckani luk i lagano mješati dok ne pozlatni, onda dodajte bijeli luk. 
  3. Dok se luk peče, začinite piletinu. Dodajte sol, biber i slatku papriku. Nakon toga izrežite piletinu na manje kocke te kada je luk gotovo (korak 2) dodajte piletinu. 
  4. Na tavi pećite piletinu dok nije pečena ili dok ne dobije zlatnu smeđu boju.
  5. Zatim u istoj tavi (ili u dubljoj teći sve prebacite) i dodajte bolognese sos te dodati vodu da malo razrijedite sos. 
  6. Zatim dodajte bosiljak, peršin i šečer i pusti da se na laganoj vatri još kuha sve oko 15 min da se sve poveže. 
  7. Mozzarellu razrežite na kocke, te dodati u sos te mješajte dok se sve ne spoji (oko 5 min.) 
  8. Na koju možete dodati tjesteninu u sos ili servirati sos na vrh tjestenine.

Nema komentara:

Objavi komentar