Tjestenina sa mozzarellom i piletinom
SASTOJCI:
2 velike kašike maslinovog ulja
oko 500kg pilećih fileta
2 česmice bijelog luka
soli i bibera po želji
1/2 čaše vode
slatke paprike po želji
malo peršina
250gr mozzarelle
1 sos bolognese
500gr tjestenine
1/2 male kašike šećera
malo sušenog bosiljka
NAČIN PRIPREME:
- Staviti tjesteninu da se kuha, koliko piše na kutiji.
- Na laganoj vatri stavite tavu neka se grije. Kada se ugrije dodati ulje te nasjeckani luk i lagano mješati dok ne pozlatni, onda dodajte bijeli luk.
- Dok se luk peče, začinite piletinu. Dodajte sol, biber i slatku papriku. Nakon toga izrežite piletinu na manje kocke te kada je luk gotovo (korak 2) dodajte piletinu.
- Na tavi pećite piletinu dok nije pečena ili dok ne dobije zlatnu smeđu boju.
- Zatim u istoj tavi (ili u dubljoj teći sve prebacite) i dodajte bolognese sos te dodati vodu da malo razrijedite sos.
- Zatim dodajte bosiljak, peršin i šečer i pusti da se na laganoj vatri još kuha sve oko 15 min da se sve poveže.
- Mozzarellu razrežite na kocke, te dodati u sos te mješajte dok se sve ne spoji (oko 5 min.)
- Na koju možete dodati tjesteninu u sos ili servirati sos na vrh tjestenine.
Nema komentara:
Objavi komentar