POTREBNO:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice mlijeka
- 4 žlice ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preljev:
- 200 ml vode
- 3 žlice šećera
- 2 žlice Aromar arome ruma
Za kremu:
- 3 pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 8 žlica šećera
- 150 g maslaca
- 1 bočica Aromar arome banana
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
- 50 g maslaca
- 6 žlica mlijeka
- 3 žlice šećera u prahu
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta masa. Dodati tada uje i mlijeko, te naizmjence brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati polako kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Dobivenu biskvitnu smjesu izliti u prethodno pouljen i pobrašnjen lim za pečenje, poravnati žlicom i peći na 180ºC 30 minuta.
- Još vrući biskvit preliti vrućim preljevom koji se napravi tako da se u zavrijelu vodu doda šećer i aroma ruma. Zaliveni biskvit ohladiti.
- Dok se biskvit hladi napraviti kremu. U predviđenoj količini mlijeka skuhati puding sa šećerom. U još vrući kuhani puding umiješati maslac izrezan na komadiće pa dobro promiješati kako bi se krema ujednačila. Tada dodati aromu banane i dobro promiješati kako bi krema postala ravnomjerno obojana (aroma je intenzivne žute boje) i jednolična. Dobivenom kremom preliti prohlađeni biskvit i poravnati žlicom.
- Pripremiti glazuru: u lončiću na tihoj vatri otopiti natrganu čokoladu, dodati maslac, ulje, mlijeko i šećerom. Miješati polako dok se sve skupa ne otopi i ne sjedini u jednoličnu i sjajnu glazuru. Dobivenom glazurom preliti kolač i pustiti da se ohladi. Rezati oštrim nožem uronjenim u vrelu vodu na komade proizvoljne veličine.
Nema komentara:
Objavi komentar