Ruska salata
SASTOJCI:
2 krompira
2 kom mrkve
260gr graška iz konzerve ili smrznutog
3 tvrdo kuhana jaja
1/3 male tegle kiselih krastavaca
1 kašika senfa
4 kašike majoneze
10dag zimske kobasice ili hrenovka
malo soli
NAČIN PRIPREME:
- Prema količini krumpira određujemo količinu mrkve,a onda i svega ostalog premaokusu.Količinu krastavaca određujemo prema tome koliko volimo kiselo.Na ovu količinu isjeckam otprilike 1/3 tegle od 670g,a i majoneze stavim da salata nije suha,ali ne smije biti ni "vodenasta".Dakle,dodavati postepeno.
- Vrlo je važno da su svi sastojci vrlo kvalitetni, prvenstveno mislim na krastavce,grašak i majonezu, te da se sastojci isjeckaju na manje komadiće, ujednačene veličine.Paziti da se povrće ne prekuha,naročito krumpir.Grašak može biti i onaj iz konzerve,ali smrznuti ima ljepšu boju.Kuhati ga 10takminuta,a smrznutog 15 min.
- Sada možemo početi sa pripremom.Oguljeni krumpir i očišćenu mrkvu stavimo kuhati u posoljenu vodu.Kada se skuhaju,izvadimo ih i u tu istu vodu skuhamo grašak.Najčešća je pogreška da se grašak nedovoljno skuha ,pa salata svima padne teško na želudac.Dakle grašak skuhati,a ne samo podgrijati.U posebnu posudu skuhati jaja.Sada sve sastojke nasjeckamo na ujednačenu veličinu,posolimo,popaprimo,dodamo senf i majonezu te dobro izmiješamo.Svakako kušamo i dodamo ono čega mislimo da nedostaje.Kada smo zadovoljni okusom i izgledom salate prekrijemo zdjelu folijom i stavimo je u frižider.
- Od ove količine ispadne 1" normalna "zdjela za salatu,a ako nam treba veća kolčina(što nama uvijek treba)sastojke poduplati.
Nema komentara:
Objavi komentar