Salate

 Ruska salata


SASTOJCI:
2 krompira
2 kom mrkve
260gr graška iz konzerve ili smrznutog
3 tvrdo kuhana jaja
1/3 male tegle kiselih krastavaca 
1 kašika senfa
4 kašike majoneze
10dag zimske kobasice ili hrenovka
malo soli


NAČIN PRIPREME:
  1. Prema količini krumpira određujemo količinu mrkve,a onda i svega ostalog premaokusu.Količinu krastavaca određujemo prema tome koliko volimo kiselo.Na ovu količinu isjeckam otprilike 1/3 tegle od 670g,a i majoneze stavim da salata nije suha,ali ne smije biti ni "vodenasta".Dakle,dodavati postepeno.
  2. Vrlo je važno da su svi sastojci vrlo kvalitetni, prvenstveno mislim na krastavce,grašak i majonezu, te da se sastojci isjeckaju na manje komadiće, ujednačene veličine.Paziti da se povrće ne prekuha,naročito krumpir.
    Grašak može biti i onaj iz konzerve,ali smrznuti ima ljepšu boju.Kuhati ga 10takminuta,a smrznutog 15 min.
  3. Sada možemo početi sa pripremom.
    Oguljeni krumpir i očišćenu mrkvu stavimo kuhati u posoljenu vodu.Kada se skuhaju,izvadimo ih i u tu istu vodu skuhamo grašak.Najčešća je pogreška da se grašak nedovoljno skuha ,pa salata svima padne teško na želudac.Dakle grašak skuhati,a ne samo podgrijati.
    U posebnu posudu skuhati jaja.
    Sada sve sastojke nasjeckamo na ujednačenu veličinu,posolimo,popaprimo,dodamo senf i majonezu te dobro izmiješamo.Svakako kušamo i dodamo ono čega mislimo da nedostaje.
    Kada smo zadovoljni okusom i izgledom salate prekrijemo zdjelu folijom i stavimo je u frižider.
  4. Od ove količine ispadne 1" normalna "zdjela za salatu,a ako nam treba veća kolčina(što nama uvijek treba)sastojke poduplati.



Nema komentara:

Objavi komentar