Sastojci:
kore:
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja
4 kašike ulja
fil:
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade
preliv
2 kašike šećera
ruma po želji
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade
preliv
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka
2 dcl mleka
Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude pjenasto, zatim dodati ostale sastojke i pomješati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lijepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom. Za preliv sve prokuhati i kad se kore ohlade preliti ih.
Za fil slatku pavlaku dobro zagrijati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mješati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude pjenasto, zatim dodati ostale sastojke i pomješati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lijepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom. Za preliv sve prokuhati i kad se kore ohlade preliti ih.
Za fil slatku pavlaku dobro zagrijati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mješati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Nema komentara:
Objavi komentar