nedjelja, 10. travnja 2016.

Piletina u jogurtu i senfu


Sastojci

 
 2 osobe                                                                          
  • 30 dag pilećeg filea od prsa (bijelo meso)
  • nemasni jogurt
  • 1 mala žlica senfa
  • malo soli i papra
  • peršin
  • 1 mala žlica kurkume
  • par sjemenki korijandra







Priprema


  1. Pileći file (bez kožice!) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tavi sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tavu da bi piletina sa svih strana bila jednakopečena.

  2. Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, sol i papar, te kurkumu i malo izmrvljene sjemenke korijandra, promiješajte, te pirjajte na umjerenoj vatri dok sva tekućina ne uvrije, otprilike još 5 minuta.

  3. Pred sam kraj pirjanja obilato pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje

Ova ukusna piletina ne zahtijeva mnogo, sasvim jednostavan prilog poput riže ili neke miješane osvježavajuće salate bit će odličan izbor.         

Nema komentara:

Objavi komentar