petak, 22. travnja 2016.

Ledolino kolač- bez pečenja i miksera


Sastojci

– 500 ml mlijeka
– 500 ml vrhnja za šlag
– 12 žlica gustina (cca 110g)
– 1 vanilin šećer
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag bijele čokolade
– 4 žlice šećera
– kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač

Priprema:

Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.

Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.

Nema komentara:

Objavi komentar