srijeda, 20. travnja 2016.

Čokoladne praline


Sastojci

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g Kakaa u prahu Dolcela
  • žumanjka
  • 120 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • Kakao mrvice Dolcela














Priprema


  1. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte kakao i dobro promiješajte.

  2. U vrelu smjesu umiješajte žumanjke. Maknite s vatre i miješajte dok se ne ohladi.

  3. Maslac električnom mješalicom izmiješajte sa šećerom do glatke strukture, dodajte rastopljenu čokoladu i ohlađeno vrhnje s kakaom i žumanjcima. Promiješajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

  4. Žlicom grabite ohlađenu smjesu, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kakao mrvice. Čuvajte ih u hladnjaku do posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar