Kora:
Krema:
Glazura:
Način pripreme:
Keks za koru dobro isitniti,pomješati sa maslacem i od toga u kalupu 20 ili 22 napraviti podlogu za tortu.
Fil:
Sir,šećer,aromu vanilije pomješati mikserom ,dodati malo limunovog soka.
Želatin staviti u hladnu vodu-75 ml i ostaviti da nabubri.
U vrhnje za šlag dodati otopljenu čokoladu i blago zagrijan nabubreli želatin toliko da se on otopi.Sad ovu kremu i kremu sa sirom sastaviti,dodati rendanu koricu limuna i ostatak soka od limuna.U kreme dodati izdrobljen na komadiće Oreo keks i masu sasuti u kalup na podlogu.Najbolje preko noci ostaviti u frižideru.Nemojte se zabrinuti zbog fila koji će biti više tećan jer će se od želatina stvrdnuti.
Za glazuru lagano zagrijati vrhnje za šlag,dodati čokoladu i kad dobijete finu kremu nanjeti je na tortu.Ako još imate keksa komadićima ukrasite tortu.
Želatin staviti u hladnu vodu-75 ml i ostaviti da nabubri.
U vrhnje za šlag dodati otopljenu čokoladu i blago zagrijan nabubreli želatin toliko da se on otopi.Sad ovu kremu i kremu sa sirom sastaviti,dodati rendanu koricu limuna i ostatak soka od limuna.U kreme dodati izdrobljen na komadiće Oreo keks i masu sasuti u kalup na podlogu.Najbolje preko noci ostaviti u frižideru.Nemojte se zabrinuti zbog fila koji će biti više tećan jer će se od želatina stvrdnuti.
Za glazuru lagano zagrijati vrhnje za šlag,dodati čokoladu i kad dobijete finu kremu nanjeti je na tortu.Ako još imate keksa komadićima ukrasite tortu.
Ono što bi rekla je da je torta ukusna, od ove mjere nije velika, malo neobična, iskreno nije ni jeftina, keks je na cijeni ali ma poseban ukus, nekom prilikom eto može se i priuštiti…
Nema komentara:
Objavi komentar