utorak, 19. travnja 2016.

Pita od čokolade


Sastojci

  • Za prvo tijesto:
  • jaje
  • 100 g šećera
  • 100 g margarina
  • 60 g mljevenih popečenih lješnjaka
  • 100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • Za drugo tijesto:
  • jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • Za glazuru:
  • 60 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice mlijeka
  • Priprema

    1. Za prvo tijesto:


    2. Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.

    3. Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.

    4. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
    5. Za drugo tijesto:


    6. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.

    7. Na pola pečeno prvo tijesto stavite  drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
    8. Za glazuru:


    9. Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).

    10. Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.





Nema komentara:

Objavi komentar