Sastojci:
- 700gr mljevenog mesa
- jedno deblje parče hljeba
- 5 jaja
- 1,5 dl mlijeka
- 1 glavica crnog luka
- 1 česmica bijelog luka
- 1 kašika senfa
- so, biber i suhi začin po ukusu
Priprema:
Hljeb preliti mlijekom i izgnječiti ga i umutiti.
4 jaja skuhati.
Hljebu dodati sitno sjeckani crni i bijeli luk, meso, jedno jaje, senf i začine po ukusu i dobro izmijesiti.
Pola smese staviti na alu foliju, pa staviti jaja i odgore staviti ostatak smjese.
Oblikovati rukama rolat, deblju kobasicu, pa zatvoriti foliju sa svih strana i staviti da se peče na 200 stepeni 30 minuta.
Poslije 30 minuta odmotati foliju pa ostaviti da se zapeče 10 minuta.
Rolat prohladiti, pa tek onda isjeći da bi se dobila lijepa parčad.
Nema komentara:
Objavi komentar